Stena Line kan nu sætte tjek ved endnu en milepæl i rederiets investeringsprogram for deres internationale flåde.

Stena Line kan nu sætte tjek ved endnu en milepæl i rederiets investeringsprogram for deres internationale flåde.
Navnet Stena Estrid er knyttet til Stena Lines Skandinaviske oprindelse. Estrid er et oldnordisk navn og en østnordisk version af navnet Astrid. Navnet Estrid findes almindeligvis på gamle runesten og betyder guddommelig smuk.

Stena Lines første af i alt fem nye E-Flexerfærger, som er en helt ny generation af energieffektive og fleksible fragt og passagerfærger, kunne forleden forlade tørdokken på værftet Avic Weihai Shipyard i Kina. Det var samtidig startskuddet til næste intensive fase, hvor skibets indretning skal på plads, inden kursen sættes mod Europa. Skibet Stena Estrid* er én ud af tre nybyggede færger, der skal indsættes på rederiets irske rute mellem Dublin og Holyhead i starten af 2020. De følgende to færger forventes indsat på ruten mellem Liverpool og Belfast i løbet af 2021.

”Vi tror på en fortsat vækst i det Irske Hav, og vi vil give vores passagerer og fragtkunder det bedst mulige transportprodukt. Stena Estrid bliver en seriøs opgradering af sejloplevelsen, og vores kunder kan se frem til blandt andet hurtigere og mere effektiv lastning og lodsning, moderne og skandinavisk inspireret indretning, skylight-vinduer og en komfortabel Hygge Lounge. Samtidig har vi givet premium-produktet Stena Plus et løft”, siger Niclas Mårtensson, som er administrerende direktør i Stena Line.

De tre nye færger til de irske ruter udgør en ny generation af RoPax-skibe, der ikke blot vil være topmoderne, men også mere rummelige end den nuværende tonnage. Således øges kapaciteten til en fragtkapacitet på 3.100 lastemeter samt giver rum for 120 biler og 1.000 passagerer og besætningsmedlemmer. De nye skibe måler 215 meter.

De nye færger er en milliardinvestering, der understreger Stena Lines strategiske fokus på den irske region. Stena Line er den vigtigste færgeoperatør på det Irske Hav og har den største flåde og bredeste rutenetværk mellem Storbritannien og Irland, hvilket inkluderer ruterne Holyhead-Dublin, Fishguard-Rosslare, Liverpool-Belfast, Heysham-Belfast og Cairnryan-Belfast med i alt 232 ugentlige afgange. Stena Line tilbyder også en direkte rute mellem Rosslare og Cherbourg med tre ugentlige overfarter.

De to nye E-Flexer RoPax skibe, som Stena Line har bestilt til ruten Liverpool-Belfast, er i et endnu større design. Disse bliver 240 meter lange med en total fragtkapacitet på 3.600 lastemeter og en passagerkapacitet på 1.200. Stena Lines søsterselskab Stena RoRo varetager alle E-Flexer-byggeprojekterne, der foregår på Avic Weihai Shipyard i Kina.

Flere nyheder

Den klassiske landevejskro, Låsby Kro, er trådt ind i Small Danish Hotels. Dermed sætter hotelkæden endnu en b... Læs mere!

Hotels.com opfordrer danskere til blandt andet at vælge refunderbare bookinger. Læs mere!

Før Corona-pandemien lagde Norwegian an til et profitabelt 2020 og den bedste sommer nogensinde. Læs mere!

Den netop overståede sommer på Bornholm har slået alle rekorder. Læs mere!

Der er rift om parkeringspladserne i Københavns Lufthavn denne sommer. Læs mere!

Flere danskere sætter kurs mod Sverige, når familien skal på sommerferie. 2018 var det største danske turistår... Læs mere!

Naturskønne Costa Rica har fundet vej til danskernes ferieplaner. Det erfarer Jysk Rejsebureau. Læs mere!

Nordeuropas første internationale krydstogtkonference finder snart sted i København. Læs mere!

Som den første af forårets mange rutenyheder i Aarhus Airport er den nye direkte rute mellem Aarhus og Manches... Læs mere!

Trods det gode sommervejr blev 2018 et rekordår for den danske charterbranche. Læs mere!