Norwegian satte ny passagerrekord i 2018 med mere end 37 millioner rejsende og en belægningsgrad på 86 procent.

Norwegian satte ny passagerrekord i 2018 med mere end 37 millioner rejsende og en belægningsgrad på 86 procent.
- Trafiktallene for 2018 viser, at Norwegians internationale fodaftryk bliver stadig stærkere, siger Bjørn Kjos, koncernchef i Norwegian.

Opstart af 35 nye ruter, leverance af 25 nye fly og en stor stigning i langdistancetrafikken bidrog til væksten og et stærkt globalt fodfæste. Samtidig var 2018 præget af store investeringer, stærk konkurrence og høj oliepris. Norwegian har iværksat en række omkostningsreducerende tiltag, der vil styrke selskabet finansielt gennem 2019.

I alt valgte 37,34 millioner passagerer at rejse med Norwegian i 2018, en stigning på 13 procent sammenlignet med året før. På årsbasis var belægningsgraden 85,8 procent, hvilket er et fald fra 87,5 procent i 2017.

I løbet af 2018 fik Norwegian leveret 25 fabriksnye fly og startede 35 nye ruter, hovedsageligt interkontinentalt mellem USA og Europa. Sydamerika kom på rutekortet med en direkte rute fra London til Buenos Aires, samt indenrigsruter i Argentina. Selskabet øgede også antallet af afgange på flere populære ruter, ikke mindst fra London Gatwick.

Igen i 2018 modtog Norwegian en række internationale priser og udmærkelser med stemmer fra kunderne, blandt andet Sky Trax Awards som ”Verdens bedste lavprisselskab på lange ruter” for fjerde år i træk og ”Europas bedste lavprisselskab” for sjette år i træk. Norwegian blev igen udnævnt til det mest klimavenlige flyselskab mellem Europa og USA af det uafhængige miljøinstitut International Council on Clean Transportation.

- Trafiktallene for 2018 viser, at Norwegians internationale fodaftryk bliver stadig stærkere, i tråd med koncernens strategi. Norwegian har foretaget betydeligt investeringer i løbet af året og går nu ind i en fase med betydeligt lavere vækst. Vi har justeret ruteporteføljen og kapaciteten fremover, og tilpasset ruteprogrammet til vintersæsonen, siger Bjørn Kjos, koncernchef i Norwegian.

- Konkurrencen i luftfart har også i 2018 været hård, og kombineret med en høj oliepris og andre operative udfordringer har det påvirket vores resultater. Ikke mindst har udfordringer med Rolls Royce-motorerne påvirket driften i 2018, hvilket har betydet, at vi som selskab har sat gang i en række omkostningseffektiviserende tiltag for at styrke selskabet finansielt i løbet af 2019, siger Kjos.

Norwegian har over den senere periode sikret brændstofpriser for 2019. Selskabet har et urealiseret tab på disse sikringer per i dag, men dette er tabsført i regnskabet for 2018. Med hensyn til resultatregnskabet for 2019, anses Norwegian derfor for at være godt positioneret i forhold til sikring af brændstofpriser, også sammenlignet med andre flyselskaber.

Passagervækst i december

Årets sidste måned var også præget af passagervækst. I december valgte 2.771.135 passagerer at rejse med Norwegian, 15 procent flere end samme måned sidste år. Kapacitetsvæksten (ASK) var 34 procent og trafiktilvæksten (RPK) var 24 procent i årets sidste måned. Belægningsgraden var på 78,6 procent.

I alt gennemførte Norwegian 99,1 procent af de planlagte flyvninger, hvoraf 75,7 procent afgik til den planlagt rutetid.

Flere nyheder

Den klassiske landevejskro, Låsby Kro, er trådt ind i Small Danish Hotels. Dermed sætter hotelkæden endnu en b... Læs mere!

Hotels.com opfordrer danskere til blandt andet at vælge refunderbare bookinger. Læs mere!

Før Corona-pandemien lagde Norwegian an til et profitabelt 2020 og den bedste sommer nogensinde. Læs mere!

Den netop overståede sommer på Bornholm har slået alle rekorder. Læs mere!

Der er rift om parkeringspladserne i Københavns Lufthavn denne sommer. Læs mere!

Flere danskere sætter kurs mod Sverige, når familien skal på sommerferie. 2018 var det største danske turistår... Læs mere!

Naturskønne Costa Rica har fundet vej til danskernes ferieplaner. Det erfarer Jysk Rejsebureau. Læs mere!

Nordeuropas første internationale krydstogtkonference finder snart sted i København. Læs mere!

Som den første af forårets mange rutenyheder i Aarhus Airport er den nye direkte rute mellem Aarhus og Manches... Læs mere!

Trods det gode sommervejr blev 2018 et rekordår for den danske charterbranche. Læs mere!