I stedet for pakkerejser, booker halvdelen af danske rejsende fly og overnatning separat, og går dermed glip af millioner af kroner, når de booker rejser online. Det viser en ny undersøgelse fra Expedia.dk, som afslører, at alt for mange danskere fejlagtig tror, at pakkeløsningen er det dyre valg.

I stedet for pakkerejser, booker halvdelen af danske rejsende fly og overnatning separat, og går dermed glip af millioner af kroner, når de booker rejser online. Det viser en ny undersøgelse fra Expedia.dk, som afslører, at alt for mange danskere fejlagtig tror, at pakkeløsningen er det dyre valg.
Selvom flere og flere danskere har set fidusen ved at booke fly og overnatning, så er der stadig mange, der ikke kender til de gode besparelser.

Når ferien skal bookes vælger hver anden dansker at bestille flybilletterne og hotelværelset separat. Men ifølge en ny undersøgelse fra Expedia.dk er det en sikker vej til dyrere rejser. De har sammenholdt priserne på en lang række bookinger, og fastslår at danske rejsende i gennemsnittet kan spare helt op til 680kr., hvis de i stedet vælger en pakkeløsning – altså fly og hotel i én og samme booking.

Pakkerejser med gode besparelser
Selvom flere og flere danskere har set fidusen ved at booke fly og overnatning samlet – mere end 30 pct. flere fra 2014 til 2015 – så er der stadig mange, der ikke kender til de gode besparelser.

En ud af fem tror således slet ikke, at der er noget som helst sparet ved køb af pakkerejser, mens 14 % er af den opfattelse, at det er decideret dyrere at bestille en pakkerejse end at købe fly og overnatning separat.

”Danske rejsende går glip af store besparelser, når de ikke vælger at booke fly + hotel sammen. Vi har som et af de største online rejsebureauer mulighed for at forhandle gode, og til tider eksklusive, priser med vores hundredtusindvis af hotel- og flyselskabspartnere. Disse fantastiske priser tilbyder vi således til rejsende, når de bestiller fly + hotel som en pakke. Vores råd er altid at tjekke fly + hotel prisen, før du bestiller,” siger Susanne Svensson, nordisk talsperson for Expedia.dk.

Særligt de helt unge i alderen 18-22 år har meget at hente. Ikke nok med, at 60 pct. køber fly og overnatninger separat, så ville hele 81 pct. af de unge i stedet vælge pakkerejsen, hvis de kunne spare 500 kr. Altså mindre end de 680 kr., som reelt er sparet ifølge Expedias undersøgelse.

Prisen er det vigtigste
Generelt tegner der sig et billede af danskerne, som meget prisbevidste. Adspurgt om, hvilke faktorer de vægter højest, når flyrejsen skal bestilles ligger en lav pris i top, og det samme gælder bestilling af overnatning – hvor prisen kun er overgået af lokation. Udover, at vi generelt gerne vil have en billig rejse, så foretrækker vi også, at både internet og morgenmad er inkluderet i pakken.

”Expedia.dk har langt flere kombinationer af fly og hoteller - med alt hvad der hører til - end nogen anden, og vores teknologi og udvalg gør det muligt for rejsende at opnå priser, der ikke er tilgængelige hos andre rejsearrangører med et mere begrænset udvalg. Og så er det ikke kun penge du sparer. Ved at booke alt på en gang sparer du også dig selv for tid og besvær – da internettet har en tendens til forvirrer mere end at gavne med dens uendelige muligheder,” siger Susanne Svensson, nordisk talsperson for Expedia.dk.

 
Flere nyheder

Den klassiske landevejskro, Låsby Kro, er trådt ind i Small Danish Hotels. Dermed sætter hotelkæden endnu en b... Læs mere!

Hotels.com opfordrer danskere til blandt andet at vælge refunderbare bookinger. Læs mere!

Før Corona-pandemien lagde Norwegian an til et profitabelt 2020 og den bedste sommer nogensinde. Læs mere!

Den netop overståede sommer på Bornholm har slået alle rekorder. Læs mere!

Der er rift om parkeringspladserne i Københavns Lufthavn denne sommer. Læs mere!

Flere danskere sætter kurs mod Sverige, når familien skal på sommerferie. 2018 var det største danske turistår... Læs mere!

Naturskønne Costa Rica har fundet vej til danskernes ferieplaner. Det erfarer Jysk Rejsebureau. Læs mere!

Nordeuropas første internationale krydstogtkonference finder snart sted i København. Læs mere!

Som den første af forårets mange rutenyheder i Aarhus Airport er den nye direkte rute mellem Aarhus og Manches... Læs mere!

Trods det gode sommervejr blev 2018 et rekordår for den danske charterbranche. Læs mere!