Det er højsæson for studieture på landets efterskoler og ungdomsuddannelser, hvilket er en disciplin, der har været gennem en kæmpe udvikling. I dag bruger uddannelsesinstitutioner nemlig oversøiske studieeventyr for at profilere sig og lokke elever til.

Det er højsæson for studieture på landets efterskoler og ungdomsuddannelser, hvilket er en disciplin, der har været gennem en kæmpe udvikling. I dag bruger uddannelsesinstitutioner nemlig oversøiske studieeventyr for at profilere sig og lokke elever til.
Blandt de nye eksotiske rejsemål for studieturene nævner Vini Adriansen fra Unitas Rejser i Silkeborg, at de har sendt skoleklasser til steder som Myanmar, Ghana, Sydafrika og Tanzania.

Studieturen har altid været et stærkt redskab til at ryste skoleklasser sammen og give eleverne fælles oplevelser. Og i de senere år er eventyrene blevet større og større.

Sådan lyder konklusionen af en rundspørge blandt Danmarks Rejsebureau Forenings (DRF) medlemmer på området, der nu beretter om store oversøiske eventyr, som skolerne bruger til at skille sig ud i mængden af uddannelsestilbud og til at tiltrække elever.

Carsten Johansen fra Grupperejsebureauet i Lyngby fortæller dog, at studieturene til de klassiske, europæiske rejsemål stadig er det, de fleste vælger. Det gælder for eksempel London, Barcelona, Madrid og Rom.

Flere bureauer nævner desuden uafhængigt af hinanden, at Krakow i Polen er en destination, der har fået en renæssance. Krakow roses blandt andet for sin sikkerhed, tilgængelighed og mange storslåede attraktioner.

AlfA Travel i Holstebro er et af de bureauer, der har oplevet en stigning i interessen for de oversøiske rejser: ”Vi har mange grupper i dette segment, der rejser meget langt væk hjemmefra. For eksempel til New York og andre rejsemål på tværs af Atlanten. Efterspørgslen kommer typisk fra skoler, der ser en mulighed for at skille sig ud og give elevene store og anderledes oplevelser”, siger Jeanette S. Christensen fra AlfA Travel.

Pia Gødeke fra Student & Business Tours på Frederiksberg er enig, og forklarer, at de oversøiske rejser blandt andet er mulige i dag, fordi flyrejser er blevet billigere de senere år, og de unge er blevet mere rejsevante.

Hos DRF opfordrer man forældrene og de unge til at stille krav til sikkerheden på studieturene. For selvom målet med studieturene er at få én på opleveren med kammeraterne, så kan små fejltrin i planlægningen hurtigt blive dyre, hvis rejsen ikke er købt gennem et dansk registreret rejsebureau.

”Mange lærere tror, at de snildt kan strikke en studietur sammen til 30 personer, men de glemmer ofte en række forhold. Det kan være alt lige fra visumregler til rejseforsikringer. Hvis man går gennem et specialiseret dansk bureau, kan man til gengæld rejse ud i verden med tryghed i rygsækken og en vished om, der er styr på flybilletter, busture og overnatningssteder. Og skulle noget glippe eller nogen blive syge, så er hjælpen fra en ekspert aldrig mere end et opkald væk,” siger Jakob Hahn, der er afdelingschef hos DRF, og fortsætter:

”Foruden at skræddersy praktikken omkring selve rejsen kan bureauerne også sikre eventyret et stærkt indhold. Rejsebureauerne har specialiserede kontakter på destinationerne, som blandt andet tæller fagpersoner og journalister, der kan højne turens faglige indhold og graden af inspiration,” lyder det fra Jakob Hahn.

Blandt de nye eksotiske rejsemål for studieturene nævner Vini Adriansen fra Unitas Rejser i Silkeborg, at de har sendt skoleklasser til steder som Myanmar, Ghana, Sydafrika og Tanzania.

Flere nyheder

Den klassiske landevejskro, Låsby Kro, er trådt ind i Small Danish Hotels. Dermed sætter hotelkæden endnu en b... Læs mere!

Hotels.com opfordrer danskere til blandt andet at vælge refunderbare bookinger. Læs mere!

Før Corona-pandemien lagde Norwegian an til et profitabelt 2020 og den bedste sommer nogensinde. Læs mere!

Den netop overståede sommer på Bornholm har slået alle rekorder. Læs mere!

Der er rift om parkeringspladserne i Københavns Lufthavn denne sommer. Læs mere!

Flere danskere sætter kurs mod Sverige, når familien skal på sommerferie. 2018 var det største danske turistår... Læs mere!

Naturskønne Costa Rica har fundet vej til danskernes ferieplaner. Det erfarer Jysk Rejsebureau. Læs mere!

Nordeuropas første internationale krydstogtkonference finder snart sted i København. Læs mere!

Som den første af forårets mange rutenyheder i Aarhus Airport er den nye direkte rute mellem Aarhus og Manches... Læs mere!

Trods det gode sommervejr blev 2018 et rekordår for den danske charterbranche. Læs mere!