Hotelsøgesiden trivago.dk har taget et kig på hotelpriserne i august. Et hurtigt overblik viser, at hotelpriserne i Rio de Janeiro er på sit højeste lige nu, ligeledes er priserne på Island stigende. København er den dyreste hovedstad i Skandinavien, mens priserne i Storbritannien er faldende. OL i Rio de Janeiro får hotelpriserne til at stige

Hotelsøgesiden trivago.dk har taget et kig på hotelpriserne i august. Et hurtigt overblik viser, at hotelpriserne i Rio de Janeiro er på sit højeste lige nu, ligeledes er priserne på Island stigende. København er den dyreste hovedstad i Skandinavien, mens priserne i Storbritannien er faldende.
OL i Rio de Janeiro får hotelpriserne til at stige
Der er stor forskel på væksten i hotelpriserne, alt efter hvor man rejser hen.

I Rio de Janeiro, som er værtsby for de Olympiske Lege, er priserne steget med 36 %, når man sammenligner med priserne i august sidste år. Priserne er steget med 56 % sammenlignet med juli i år. Gennemsnitsprisen for et dobbeltværelse ligger på 1.036 kr. i august. I juni og juli lå priserne på hhv. 634 og 665 kr. Det mest søgte område i Rio de Janeiro er Barra da Tijuca, hvor den Olympiske Arena ligger.

Danskerne viser en stærk øget interesse for Brasilien i forbindelse med OL. Søgninger på hoteller i Brasilien er steget med 87 % sammenlignet med sidste år.

Hotelpriserne i Storbritannien er faldende
Priserne i Storbritannien er i gennemsnit faldet med 19 % sammenlignet med august sidste år. Oversigten nedenfor viser ti af de største byer i Storbritannien med de gennemsnitlige priser for et dobbeltværelse, samt den procentvise prisforskel fra august sidste år til august i år. Prisfaldet er størst i London, hvor et standard dobbeltværelse i gennemsnit koster 1.252 kr. for to personer i august.

Oversigt:
London: 1.252 kr. faldet med 21 % siden sidste år.
Birmingham: 642 kr. faldet med 12 % siden sidste år.
Leeds: 751 kr. faldet med 18 % siden sidste år.
Glasgow: 901 kr. faldet med 18 % siden sidste år.
Sheffield: 635 kr. faldet med 20 % siden sidste år.
Newcastle: 664 kr. faldet med 20 % siden sidste år.
Liverpool: 718 kr. faldet med 20 % siden sidste år.
Edinburgh: 1.771 kr faldet med 12 % siden sidste år.
Manchester: 915 kr. faldet med 11 % siden sidste år.
Bristol: 857 kr. faldet med 19 % siden sidste år.

Island stiger i popularitet blandt rejsende
Island er en populær destination, hvilket deres imponerende EM-præstation måske kan have hjulpet på. Antallet af søgninger på hoteller i Island er steget med 86 % blandt danskerne, når man sammenligner juli måned i år med juli forrige år. Søgninger på hoteller i Reykjavik er steget med hele 98 %.

Populariteten kan også ses på priserne. Gennemsnitsprisen for et dobbeltværelse i Reykjavik ligger på 1.947 kr. for to personer i august. I hele Island ligger gennemsnitsprisen på 1.708 kr. for et dobbeltværelse. Sammenlignet med sidste år er hotelpriserne i hele Island steget med 23 %. I Reykjavik er hotelpriserne steget med 28 % siden sidste år.

Københavnske hoteller er dyrest i Skandinavien
Københavnske hotelpriser er steget med 10 % sammenlignet med sidste år. Stockholm er steget med 6 %, og Oslo er steget med 3 %. Gennemsnitspriserne for et standard dobbeltværelse i København ligger på 1.576 kr. i august. I Stockholm er prisen 1.262 kr. mens Oslo ligger på 1.092 kr.

Den danske hovedstad er således steget mest i pris og er ligeledes den dyreste hovedstad i Skandinavien.

Flere nyheder

Den klassiske landevejskro, Låsby Kro, er trådt ind i Small Danish Hotels. Dermed sætter hotelkæden endnu en b... Læs mere!

Hotels.com opfordrer danskere til blandt andet at vælge refunderbare bookinger. Læs mere!

Før Corona-pandemien lagde Norwegian an til et profitabelt 2020 og den bedste sommer nogensinde. Læs mere!

Den netop overståede sommer på Bornholm har slået alle rekorder. Læs mere!

Der er rift om parkeringspladserne i Københavns Lufthavn denne sommer. Læs mere!

Flere danskere sætter kurs mod Sverige, når familien skal på sommerferie. 2018 var det største danske turistår... Læs mere!

Naturskønne Costa Rica har fundet vej til danskernes ferieplaner. Det erfarer Jysk Rejsebureau. Læs mere!

Nordeuropas første internationale krydstogtkonference finder snart sted i København. Læs mere!

Som den første af forårets mange rutenyheder i Aarhus Airport er den nye direkte rute mellem Aarhus og Manches... Læs mere!

Trods det gode sommervejr blev 2018 et rekordår for den danske charterbranche. Læs mere!