Med en historie, der går mere end 3000 år tilbage i tiden, er Sevilla en by, som byder på masser af mysterier og spændende fortællinger.

Med en historie, der går mere end 3000 år tilbage i tiden, er Sevilla en by, som byder på masser af mysterier og spændende fortællinger.
Er du til historie, mysterier og spændende fortællinger, så er Sevilla måske noget for dig.

Hvis du overvejer at besøge Sevilla, så er her et par råd som du bør skrive dig bag øret. Vi løfter sløret for nogle af byens hemmeligheder og kommer med forslag til en række meget originale aktiviteter, som giver mulighed for at udforske den både historiske og fortryllende by på en lidt anderledes måde.

1. Deltag i byens maraton
Du har stadig tid til at blive helt klar til Sevillas maraton, som løber af stablen i februar 2017. Der er tale om et af de hurtigste maratonløb i Spanien – samt det mest flade i Europa. Nyd byens mest emblematiske steder, samtidig med at du sætter din fysiske udholdenhed på prøve. Så bliver det en endnu federe oplevelse at krydse målstregen i Sevilla.

2. Panoramaudsigt fra en kæmpe paddehat
Ved du, hvor du kan nyde Sevillas mest spektakulære panoramaudsigt fra højderne? Det kan du fra Metropol Parasol, verdens største trækonstruktion, som er beliggende på Plaza de la Encarnación. I folkemunde kaldes installationen også "Paddehattene" på grund af dens karakteristiske form.

3. En krokodille i katedralen
Under besøget i Sevilla er det obligatorisk at lægge vejen forbi byens katedral. Arealmæssigt er det den største gotiske katedral i verden – og den tredjestørste katedral i det hele taget efter Peterskirken i Vatikanet og Saint Paul's Cathedral i London. Hvis du kigger godt efter, vil du spotte nogle finurlige genstande, som du måske ikke havde forventet at se i en katedral: en krokodille, en stødtand fra en elefant, bidslet til en hest og en kommandostav.

Legenden fortæller, at en egyptisk sultan forærede kong Alfonso 10. disse objekter i 1260 for at bede om kongens datters hånd i ægteskab. Sultanens frieri blev dog afvist, og hans gaver blev efterfølgende skænket til katedralen i Sevilla. Andre steder kan man læse om, at objekterne derimod menes at repræsentere de fire kardinaldyder: visdom (krokodillen), mod (stødtanden), selvbeherskelse (bidslet) og retfærdighed (kommandostaven).

4. Forhistoriske væsener på Plaza de España
Der kan fortælles mange spændende historier om den overdådige Plaza de España, som bl.a. har ageret kulisse til filmoptagelser til "Star Wars" og "Lawrence of Arabia". Pladsen byder dog også på en lille hemmelighed, som kun personer med et meget skarpt syn vil bemærke. Hvis du kigger nøje efter, vil du kunne se, at en af søjlerne på pladsen indeholder rester af uddøde væsener – nærmere betegnet 250 millioner år gamle fossiler. Kan du mon finde dem?

5. Møbelauktion på Hotel Alfonso XIII
Er du vild med antikviteter? Kommunen i Sevilla har valgt at bortauktionere hundredvis af gamle møbler og genstande fra Hotel Alfonso XIII og andre kommunale bygninger. Det drejer sig om toiletborde, sengeborde, arabiske teborde, lænestole, gyngestole, tæpper, hovedgærder til senge og glasruder. Alt sammen ting, som var med til at udsmykke dette emblematiske hotel – der anses for at være et af de bedste i verden – under Verdensudstillingen i 1929, hvor hotellet husede både konger, præsidenter og andre store personligheder. Gå ikke glip af muligheden for at få fingrene i en af de over 600 forskellige genstande, som bortauktioneres inden udgangen af året. Kom og giv dit bud!

6. Blodpletten i ”Sala de los Azulejos” på Alcázar-paladset
Alcázar-paladsets gulve løfter sløret for et jalousidrab, som blev begået i det 14. århundrede. Det siges, at Blanca de Borbón, som var gift med kong Peter 1. den Grusomme, havde en affære med sin mands halvbror Don Fadrique. Da kongen fik nys om kærlighedsforholdet, kom det til en voldsom konfrontation og diskussion mellem brødrene på Alcázar-paladset, som endte i tragedie: Pedro 1. stak sin modstander ihjel med en kniv. Eftersom marmorgulvet i salen endnu ikke var blevet poleret, absorberede det hele den enorme blodplet, som stadig kan ses i Sala de los Azulejos.

7. Nyd synet af Giralda-tårnet fra poolen på en tagterrasse
La Giralda er navnet på katedralens klokketårn og symbolet på Sevilla. Med sine 104 meter er det højere end Big Ben i London – og næsten dobbelt så højt som det skæve tårn i Pisa. Forestil dig, at du kunne ligge i en pool eller et spabad på toppen af et gammelt herskabshus fra det 16. århundrede og nyde tårnets smukke arkitektur. Det kan du, samtidig med at du oplever byens gamle tradition med arabiske bade og nyder vandets afslappende effekt efter en hård dag med sightseeing i Sevilla.

God tur!

Flere nyheder

Den klassiske landevejskro, Låsby Kro, er trådt ind i Small Danish Hotels. Dermed sætter hotelkæden endnu en b... Læs mere!

Hotels.com opfordrer danskere til blandt andet at vælge refunderbare bookinger. Læs mere!

Før Corona-pandemien lagde Norwegian an til et profitabelt 2020 og den bedste sommer nogensinde. Læs mere!

Den netop overståede sommer på Bornholm har slået alle rekorder. Læs mere!

Der er rift om parkeringspladserne i Københavns Lufthavn denne sommer. Læs mere!

Flere danskere sætter kurs mod Sverige, når familien skal på sommerferie. 2018 var det største danske turistår... Læs mere!

Naturskønne Costa Rica har fundet vej til danskernes ferieplaner. Det erfarer Jysk Rejsebureau. Læs mere!

Nordeuropas første internationale krydstogtkonference finder snart sted i København. Læs mere!

Som den første af forårets mange rutenyheder i Aarhus Airport er den nye direkte rute mellem Aarhus og Manches... Læs mere!

Trods det gode sommervejr blev 2018 et rekordår for den danske charterbranche. Læs mere!